Nyheter

Nedlegging av SquirrelMail (23.07.2021)
På grunn av slutt på vedlikehold av programvaren fra underleverandør ser vi oss nødt til å slutte å tilby webmail-tjeneste basert på SquirrelMail. IMAP og SMTP-tjeneste fortsetter som tidligere.

Oppgradering til Ubuntu 18.04 / Migrering fra Rackspace til DigitalOcean (28.04.2019)
E-post og web-server er nå blitt oppgradert fra Ubuntu 14.04 til 18.04. Alle servere er også flyttet fra Rackspace til DigitalOcean. I tillegg benytter DNS for smidsrod.no nå DNSSEC som skal sikre DNS-oppslag mot uønsket manipulering. Alt i alt betyr dette bedre sikkerhet og stabilitet i tjenester.

Byttet spamfilter fra DSPAM til Rspamd (12.11.2018)
Spamfilteret som ble benyttet, DSPAM, er nå blitt byttet ut med Rspamd fordi DSPAM ikke lenger ble vedlikeholdt, og Rspamd er mer fremtidsrettet. Rspamd benytter ikke bare bayesian filtering, men flere metoder for å identifisere spam. I tillegg er kryptering av forbindelser nå pålagt og tilkobling med POP3 ikke lenger tilgjengelig.

Kraftig forbedret blokkering av spam (25.10.2017)
En ny teknikk for å blokkere spam er blitt satt i drift. Tester viser at omtrent 90% av alle uønskede e-poster blir blokkert med denne teknikken uten at noen ønskede e-poster blir blokkert. Gi beskjed hvis du mot formodning skulle oppleve at legitim trafikk blir blokkert.

Oppdaterte priser (23.09.2017)
Etter noen år uten prisendring er det igjen nødvendig å endre priser på noen produkter for å dekke opp for økte driftskostnader. Vær oppmerksom på at e-postkontoer nå også belastes utfra benyttet lagringsplass. Alle abonnenter vil bli fakturert etter gjeldende prisliste fra neste forfall.

E-postserveren oppdateres (13.08.2016)
E-postserveren mail.smidsrod.no oppdateres i dag og vil til tider være utilgjengelig. Hvis du opplever feil trenger de ikke feilmeldes før mandag, hvis de fremdeles vedvarer da. Hvis du venter på e-post så blir disse ikke tapt, men kan bli levert noe forsinket når serveren er operativ igjen.

Oppdatert prisliste (24.05.2013)
Etter mange år uten prisendring ser vi oss nødt til å endre prisen på tjenestene for å dekke opp for økte driftskostnader. Alle abonnenter vil bli fakturert etter gjeldende prisliste fra neste forfall.

Oppgradering av servere fullført (30.12.2010)
Vi har i går og i dag oppgradert alle servere til Ubuntu 10.04. Alle tjenester skal nå være tilbake i full drift. Gi beskjed dersom noen tjenester reagerer rart.

Migrering av e-posttjenester fullført (18.07.2009)
Vi har i dag migrert e-posttjenestene til ny server som kjører hos RackspaceCloud.com. Vi har samtidig utvidet tjenesten til å benytte DSPAM for å filtrere søppelpost og virus. ClamAV benyttes som tidligere for å klassifisere virus. Vi benytter ikke lenger greylisting, noe som betyr at e-post vil leveres mye fortere fra nye avsendere enn tidligere.

Migrering til nye IMAP/POP3 programvare (26.01.2007)
I dag har vi migrert fra Courier-IMAP til Dovecot. Dette betyr kjappere hastighet, mer robust tjeneste og etterhvert mulighet for sortering og filtrering av e-post på server. Mappeprefiks for IMAP er blitt endret fra INBOX. til ingenting. Eksisterende mappestruktur er beholdt. Dette betyr at alle som benytter IMAP må abonnere på mapper på nytt i sin e-postklient. WebMail- og/eller POP3-brukere er ikke påvirket av dette. Dersom du benytter POP3 med leave mail on server vil indeksen over hvilke meldinger du allerede har lastet ned være ugyldig, og du må laste ned meldinger igjen. Dette beklager vi. E-posttjenester var nede i omtrent 3 timer mens oppgradering foregikk.

Migrering til M5Hosting (20.01.2007)
Migrering til ny hosting-leverandør er nå sluttført og alle tjenester skal være oppe å gå igjen som vanlig. Dersom noen tjenester ikke oppfører seg som forventet, ta kontakt på telefon eller e-post.

Greylisting av e-post (29.08.2004)
Smidsrød Consulting har nå aktivert en filtermekanisme på e-postsystemene som kalles greylisting. Dette er enda et tiltak i arbeidet med å få minsket antall uønskede e-postmeldinger som havner i din innboks. Greylisting er meget anerkjent metode og fører til at bortimot 90% av alle uønskede e-postmeldinger blir stoppet uten at legitim e-post blir feilklassifisert.

Gratis port-analyse (02.06.2004)
Smidsrød Consulting kan nå tilby alle nettbrukere en gratis port-analyse av deres egen maskin for å finne ut hvor sårbar de er for virus og andre trusler fra Internett. Gå videre til port-analyse.

Server-overvåking (07.01.2004)
Smidsrød Consulting tilbyr nå overvåking av dine servere. Våre systemer holder konstant oversikt over alle tjenester som kjører på deres servere og gir beskjed dersom faren er ute. Ikke la kundene dine gi deg beskjed om noe du allerede bør vite.

E-posttjenester (30.12.2003)
Smidsrød Consulting tilbyr nå meget profesjonelle e-posttjenester for bedrifter og privatpersoner. Vi har avansert virus- og spam-vasking som automatisk fjerner uønsket e-post i din innboks. Vi tilbyr løsninger som er funksjonelle for både små og store bedrifter. Med kryptert kommunikasjon sørger vi for at din sikkerhet er ivaretatt. Vi støtter POP3, IMAP og WebMail.

Sikkerhetsanalyse (20.12.2003)
En ny tjeneste er nå tilgjengelig fra Smidsrød Consulting. Vi tilbyr nå analysering av deres datapark for å finne svakheter og feil på deres maskiner. Svakheter og sikkerhetshull blir benyttet av ormer, virus og hackere til å sabotere eller ødelegge utstyr og kundeopplysninger. Gi dere selv en preventiv sjekk i dag for å være sikker på at alt er i orden.

Ny server (19.12.2003)
www.smidsrod.no er nå lokalisert hos hosting-leverandør ServerCove i Florida. Med døgnbemanning og ekstreme sikkerhetsrutiner er alle forhåndsregler tatt for stabile leveranser fra Smidsrød Consulting.

Oppsett og vedlikehold av nettverk (20.10.2003)
Smidsrød Consulting kan bistå dere med å sette opp et datanettverk, eller forbedre et eksisterende nettverk. Vi har lang erfaring innen drift og vedlikehold av nettverk, routing og brannmurer. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale om løsninger for deres bedrift.

Firma er registrert (13.10.2003)
Registrering i Brønnøysundregistrene er nå ferdigstillt og firma er nå operativt.

Nye websider (07.10.2003)
Som dere sikkert har lagt merke til, har www.smidsrod.no nå blitt gjort om til en kommersiell side for Smidsrød Consulting. De tidligere sidene til Robin Smidsrød er tilgjengelige på robin.smidsrod.no.

Google